Lähdetään viikonlopuksi pienelle reissulle, toisten vesien äärelle, juhlimaan elohäitä Perämeren rantaan.
Haluaisin ottaa mukaan jonkun hyvän kirjan, lukea jonkun mukaansatempaavan tien päällä, mutta en keksi minkä. Mieluiten jonkun, joka liittyisi brittihaasteeseen, olen nyt sellaisten kirjojen lumoissa, ja jonkun joka olisi yhtä hieno kuin kaksi viimeksi lukemaani, Chimamanda Ngozi Adichien Puolikas keltaista aurinkoa ja Chris Cleaven The Other Hand.
Tiedätkö sinä jonkun?
A. A. Milne: Nalle Puh (se aito ja alkuperäinen!)
ReplyDeleteEnpäs tiennytkään että Adichie on britti, hyvä se silti oli.
ReplyDeleteOlen lukenut kauhean vähän brittikirjailijoita, ja ne vähät on olleet järjestäin huonoja. Joka ei tietenkään tarkoita sitä että brittikirjallisuus olisi huonoa, en ole vain osunut hyviin. Hiljattain luin sellaisen kun...äh en nyt muista nimeä...joku 'tapaus' se oli, kansi hieno viollettikeltainen, jossa nigerialaisen naisen profiili. En tykännyt siitä juurikaan, ja harpoin välillä, luin silti loppuun.
No voi höh...tarkoitin juuri tuota mainitsemaasi kirjaa, suomeksi Little Been tarina. Sinä siis tykkäsit, minä en tykännyt kerronnasta, minusta siinä oli paljon löysää tylsää ja tarinakaan ei tuntunut yhtään uskottavalta.
ReplyDeleteunisukka, sitä ollaan luettu lapsen kanssa koko kesä, aina siestan aikaan! :)
ReplyDeleteLiivia, Adichie on käsittääkseni nigerialainen, mutta kuuluu tuohon Karoliinan brittihaasteen commonwealth-osioon, koska Nigeria on osa sitä. Minusta tuossa Little Been tarinassa nimenomaan Little Been kertojaääni ja ne metaforat joita hänen kertojaäänensä käyttää olivat upeita. Periaatteessa brittinaisen kertoman olisi melkein voinut jättää pois kokonaan, ellei se olisi kevytkenkäisyydessään ja älyttömyydessään alleviivannut sitä, miten erilaisissa maailmoissa eletään. Oikeastaan lämpenin kirjassa eniten ensimmäiselle luvulle sekä loppukohtaukselle, mutta yhtä upea kuin Adichien romaani se ei ollut.
Minäkin oikeastaan etsiskelen täällä netin syöveireissä uutta kirjavinkkiä, Odelman jälkeen. (Joka oli hyvä!)
ReplyDeleteHyvää reissua!
Ah, en ollut perehtynyt tuohon haasteeseen, sitten jos entiset siirtomaatkin...
ReplyDeleteLittle Been alku oli tosiaan ihan lupaava, mutta sitten kyllä pahasti lässähti.
Kelpaisiko Oscar Wilden The picture of Dorian Gray johonkin luokkaan? Se on _ihana_. Ja huomasin, että goottilaisesta kirjallisuudesta kävisi Bronten Humiseva harju, se on yksi maailman tärkeimmistä minulle. Niin kaunis, niin kipeä.
ReplyDeleteSuosittelen brittilukemiseksi esimerkiksi Carol Shieldsin kirjoja (menee tuohon samaan commonwelth-osioon kuin Adichie), tai Colm Toibinin Brooklynia (Irlanti-kategoria), jonka aion lukea pian ja jota tulen varmasti rakastamaan. Kirjaa on kehunut mm. juuri Totally British -haasteen ideoinut Karoliina.
ReplyDeleteSolen, toivottavasti löysit jotain! Lämpimästi kyllä suosittelen noita, jotka itse tässä mainitsin.
ReplyDeleteLiivia, olen tismalleen samaa mieltä, alku lupasi enemmän kuin kirja antoi.
Olina, voi, kiitos noista vinkeistä! Dorian Grayn muotokuva on pitänyt kyllä lukea pitkään, mutta aina se jotenkin unohtuu. Humisevan harjun luin joskus teininä, mutta ehkä pitäisi sen osalta päivittää muistia.
Maria, Commonwealth-osio mulla onkin jo täynnä, mutta tuota Toibinia voisin ehdottomasti lukea, en ole hänestä kuullutkaan. Kiitos vinkistä!