the makings of a summery dinner


Parasta kesässä: tuoreet hedelmät, marjat ja vihannekset. Ei tee mieli syödä perunaa eikä mitään raskasta. Tänään kevyt kesäillallinen syntyi nopeasti ja helposti eilen ostetusta lähipinaatista ja tänään haalituista vihreistä ja punaisista, syötiin pinaatti-paprikamunakasta ja maailman yksinkertaisinta tomaattisalaattia, jälkiruoaksi pehmeitä ja makeita luumuja.

Munakkaan tein näin: Lorautin pannulle öljyä, ja heitin sinne n. 3 dl suikaloitua tuoretta pinaattia. Murskasin mukaan neljä valkosipulin kynttä, ja freesasin. Lisäsin yhden kesäsipulin varsineen suikaloituna ja puolikkaan paprikan pilkottuna. Kuullotin, ja vatkasin sillä välin muna-maidon, eli 3 munaa ja loraus maitoa, lisänä suolaa ja valkopippuria. Kaadoin munamaidon pannulle ja annoin hyytyä hetken, sitten sekoittelin puulastalla niin kuin munakasta kuuluukin. Loppuvaiheessa lisäsin puolisen desiä parmesanraastetta ja puolisen desiä ruohosipulisilppua. Nam!

Ja se tomaattisalaatti: Puolita rasiallisen verran kirsikkatomaatteja, aseta lautaselle, ripottele päälle suolaa, anna seisoa tunnin verran ennen herkuttelua. Kunnianhimoiset voivat lorauttaa päälle väsäämäänsä viinietikkakastiketta, minä pistelin vaan poskeen sellaisenaan. Hyvää oli!

Comments

  1. Joo,sama täällä! Ollaan syöty paljon salaatteja ja kasviksia ja vesimelonia,mmm:) Ja munakkaita myös,yleensä aampalaksi.
    En vaan millään malta odottaa mansikoita ja kirsikoita!
    Kaunista päivää Mirva!

    ReplyDelete
  2. Niina, mansikoita ja varsinkin kirsikoita -- oih, toivottavasti pian koittaa se aika!

    ReplyDelete

Post a Comment