arkisia asioita





Sairastellaan vuoronperään, lapsi ja minä. Kun minä menen parempaan suuntaan, on lapsen mentävä huonompaan, nyt on ehkä enterorokko tai angiina tai jokin tuntematon vaihtoehto. Ollaan siis kotosalla, tehdään kotiasioita.

Tarvitsisin näille asioilleni muistikirjan, mutten ole vielä päässyt kaupungille sitä ostamaan. Laitan ne siis tänne.

Omistan yhdet kävelykengät ja yhdet kumisaappaat, jotkut syksyiset eivät olisi pahitteeksi. En tiedä millaiset, selailen lehtiä, jotkut maiharit ehkä tai tukevat nilkkurit. Tilasin uuden takin, harkitsen taas tilaavani Trendin, tämä on sitä syksyä, aina syksyllä innostun tämmöisistä asioista, en ehkä muistaisi sitä ellen olisi joskus tänne kirjoittanut että tilasin Trendin eräänä syksynä muutama vuosi sitten.

Kaivoin puikot esille ja aloin kutoa lapselle kaulahuivia, ostin kesällä Tallipihalta ihania sienivärjättyjä lankoja ja viikonloppuna marketista tarjous-Ilonaa, aloitin, kudoin, en tykännyt, purkasin, lapsi auttoi, aloitan kohta alusta. Molempia riittää minullekin, mietin onko kornia jos meillä on lapsen kanssa melkein samanlaiset huivit.

On juotu kuppikaupalla äitini tekemää viinimarjamehua, äidin omasta pensaasta tulee hyvää. Löysin kaapista kesäkurpitsan, sekin vanhempieni maasta, valtavan kokoinen. Se on lapsen suurta herkkua, mutta napostelemalla se ei kulu, siitä oli tehtävä jotain, tein kesäkurpitsalasagnea. Siitä tuli hyvää.

Kesäkurpitsalasagne

kesäkurpitsaa
sipulia
öljyä
3 dl tummaa soijarouhetta
6 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 tlk luomu tomaatti-basilika pastakastiketta
1 dl ruokakermaa
juusto raastetta

Viipaloi kesäkurpitsa ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit öljyssä, lisää soijarouhe, vesi ja kasvisliemikuutio. Keittele kunnes soijarouhe on imenyt itseensä lähes kaiken nesteen ja kaada sekaan pastakastike. Anna hautua 10 min. Voitele uunivuoka öljyllä. Laita pohjimmaiseksi juustoraastetta, sitten kerroksittain kastiketta, kesäkurpitsaa ja raastetta niin että päällimäiseksi jää juustoraastekerros. Kaada päälle ruokakerma ja paista uunissa 200 asteessa vähän yli tunti.

Comments

  1. Hei, löysin sattumalta sivullesi ja ihanasti sopivan ruokareseptinkin johon löytyvät ainekset kaapista, joten tätä varmaankin huomenna tarjoilen perheelleni. Kiitos ja paranemisia sinulle ja tyttöselle.

    ReplyDelete
  2. Voi sentään, pikaisia paranemisia teille molemmille.

    Kohdalle sattui ihan sattumalta kirpparilla täydelliset syyskengät, vanhat nahkaiset ja kulahtaneet. Yleensä minulla ei ole hyvä kenkätuuri, mutta nyt olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

    Minulle tulee syksyllä aina ihan hillitön säilöntäinnostus. Jos muistat Frendeissä miten Monica innostui tekemään hilloa erottuaan Richardista, niin omaa intoani voisi verrata siihen :)
    Myös kutominen ja virkkaaminen lisääntyy huomattavasti. Olen nyt jo katsellut lankoja sillä silmällä ja virkannut monta joululahjaakin! Hui kuulostipa tehokkaalta :)

    ReplyDelete
  3. Taina, kiva että löysit tänne! Toivottavasti lasagne maistui teilläkin!

    Solen, voi kun mullakin kävisi tommoinen kenkätuuri! Elättelen toiveita että pääsen viikonloppuna tai alkuviikosta ostoksille aivan yksin, kun mennään lapsen kanssa mummolaan. Ehkä sitten kengätkin löytyy.

    Hui, tuo syysintosi tosiaan kuulostaa melko tehokkaalta! Minäkin olen yleensä tässä vaiheessa syksyä jo kaiken laisissa syyspuuhissa paljon pidemmällä, mutta nyt muutto ja kodin järjestely on vienyt kaiken sellaisen puuhailuenergian. Ehkä loma pohjoisessa tekee tosiaan hyvää.

    ReplyDelete

Post a Comment