red






Kaipailin jonkin aikaa sitten punajuuriohjeita, ja ihana Anna lähetti minulle postissa mahtavia reseptejä. Aamulla, herättyäni ensin vahingossa ja sitten vapaaehtoisesti ennen muita, innostuin tekemään oman versioni punajuurikiusauksesta.

Laitettiin kiusaus uuniin aamukävelyn ajaksi. Ehdittiin ennen sateita, oli tuulista ja vähän aurinkoista ja syksyisen kirpeää, oli helppo hengittää, satoi keltaisia ja punaisia vaahteranlehtiä, omenat kopisivat löytämässämme tarhassa puista maahan kopkopkop, syötiin yhdet. Ja kotona odotti valmis kiusaus, se oli hurjan hyvää ja sopivaa ruokaa syksyn ensimmäiseen kirpakkaan päivään. Kiitos Anna!

Punajuurikiusaus*
8 keskikokoista perunaa
4 punajuurta
1 sipuli
1 omena
suolaa, pippuria, timjamia, öljyä
3 dl maitoa
n. 100g sulatejuustoa
2 dl tummaa soijarouhetta
3 rkl margariinia

Kuori ja raasta perunat sekä punajuuret. Pilko sipuli ja omena, ja kuullota niitä öljyssä paistinpannulla kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää raastetut perunat ja punajuuret sekä mausteet. Paista hetki. Tee juustokastike: kiehauta maito, ja lisää sitten sulatejuusto nokareina, anna porista niin kauan että juusto on sulannut. Ripauta joukkoon suolaa. Kaada kasvispaistos ja juustokastike uunivuokaan. Sekoita mukaan soijarouhe raakana. Laita margariinia nokareina päälle, ja paista sitten 175 asteessa noin tunti.

* Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä. Omia lisäyksiään siihen on tehnyt ensin Anna ja sitten minä.

Comments

  1. Hauska, että maistui! Omena ja punajuuri on yllättävän herkullinen yhdistelmä.

    ReplyDelete
  2. Oi, kuullostaapa hyvältä.

    Tosi huono olen laittamaan punajuurista mitään, paitsi nyt viime viikonloppuna sattui olemaan perinteisiä uunipunajuuria fetan kanssa. Ja joskus borssiakin olen kokeillut. Ihanat kuvat!

    Sanna

    ReplyDelete
  3. Näyttää tosi herkulliselta. Minullakin on pussi punajuuria kaapissa, ajattelin ehkä sosekeittoa. Jos vielä tänään saisin tehtyä, nyt laitan kesävaatteita pois ja tilalle yritän kaivaa lämpimämpiä. Kaikenlaista, mutta punajuurista tulisi sellaista mukavaa voimaa ja lämpöä.

    Tyttösi on kaunis, olen monissa postauksissasi häntä ihaillut, hän on suloinen. Hyviä päiviä teille sinne!

    ReplyDelete
  4. Anna, oli kyllä herkullista! Sattui olemaan edellispäiväisestä kukkakaalisopasta lientä kaapissa, joten kerma-maito vaihtui juustokastikkeeseen...

    Sanna, uunipunajuuret fetan kanssa kuulostavat tosi hyvältä, olisipa kiva saada resepti!

    himalainen, minullakin odottaa vielä punajuuria kaapissa jonkunlaista punajuuri-inspiraatiota, mutta jotenkin nyt on ollut niin elämä herkkuja täynnä ettei ole ehtinyt pelkästään punajuuria.

    Tiedätkö, mulle kävi muuton yhteydessä niin, ettei ole enää kesä- ja talvivaatevarastoja, kaikki vaatteet on yhdessä kaapissa esillä ja se on jotenkin todella helpottavaa. Vapautunut olo siitä.

    ReplyDelete
  5. Vastailen vasta nyt... Kuorin ja lohkoin punajuuret. Pyöräytin paistinpannulla öljyssä, lisäsin hunajaa, yrttejä, suolaa, pippuria (muistaakseni) laitoin uunivuokaan ja sitten uuniin puoleksi tunniksi, sitten päälle murusteltu feta ja uunniin vielä 10-15 min. Muistaakseni jotenkin noin... Samalla uunissa kypsyivät lohi ja veneperunat :)

    Sanna

    ReplyDelete

Post a Comment