mitä kaapista löytyy



Meillä syödään hirveä usein samoja ruokia. Jos ei ole muistettu tai jaksettu käydä kaupassa, yksi vakio-mitä-kaapista-löytyy ruoistamme on kasviscurry (resepti alla, kuvat eivät liity asiaan mitenkään), jota meillä sitten syödäänkin pari-kolme kertaa kuussa. Se on hyvää ja helppoa, eikä siihen tarvita mitään erikoisia ruoka-aineita. Mutta vaihtelu tulisi tarpeeseen, joten ilahduin hurjasti Liivian laittamasta omasta mitä-kaapista-löytyy -reseptistään. Meillä kokeillaan sitä ehdottomasti!

Ja siitä sainkin idean: Olisipa mukava kuulla, mitä teillä muilla syödään kun kaappi ammottaa tyhjyyttään tai keittokirjojen resepteihin ei kertakaikkiaan tunnu löytyvän sopivia raaka-aineita. Heitänkin ilmoille haasteen: Mikä on sinun mitä-kaapista-löytyy -reseptisi? Olisitko valmis jakamaan sen? Jos olet, kirjoita siitä!

Ja sitten kun vielä muistaisi ne, se ajatus tuli mieleen seuraavana. Ne täytyisi kerätä talteen, vaikka erilliseen arkiruoka-reseptivihkoon. Tai sitten linkkilistaan tuohon sivun reunaan! Eli: Jos olet jo aiemmin postannut oman mitä-kaapista-löytyy -reseptisi, tai jos innostut tekemään sen nyt, niin vinkkaa minulle asiasta ja minä linkkaan sitten reseptiin sivupalkissa.

Toivottavasti mahdollisimma moni innostuu lähtemään tähän mukaan, niin että monet myös onnistuvat löytämään vaihtelua omiin arkiruokiinsa perusraaka-aineista valmistetuista konstailemattomista ruoista. Bon appetit! :)

***

Kasviscurry:
Kuullota öljyssä: 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä (tai 1 tl jauhettua), 3 rkl curryjauhetta, 2 tl paprikajauhetta ja maun mukaan chilijauhetta ja valkosipulia. Lisää sekaan pala purjoa tai sipulia, sekä 2 ohueksi viipaloitua porkkanaa. Kun purjo/sipuli on pehmennyt, lisää 3 dl vettä ja 3 paloiteltua perunaa.

Vaihtelun vuoksi pataan voi lisätä halutessaan muita vihanneksia, meillä sinne on päätynyt ainakin lanttua, kesäkurpitsaa ja kukkakaalta. Lanttu lisätään yhtä aikaa perunoiden kanssa, kesäkurpitsa ja kukkakaali n. 15 minuutin päästä perunoista. Kaikkiaan curryä haudutetaan noin puoli tuntia, jonka jälkeen lisätään 200 g pakastepussillinen herneitä tai herne-maissi-paprikaa sekä suolaa. Haudutetaan niin kauan että pakasteet ovat sulaneet, ja tarjoillaan sitten riisin kanssa.

Comments

  1. Tämä oli hyvä, juuri uusia reseptejä kaipaankin, tyhjä pää ruoka-asioissa. Kiitos ja jään miettimään josko olisi jotain reseptiä itselläkin laittaa esille...

    ReplyDelete
  2. Kasvissosekeitto on ainakin yksi. Sinne voi heittää mitä tahansa tuoreita tai pakasteita. Esim. peruna, bataatti, porkkana, lanttu, purjo, parsakaali jne. Siihen uppoavat myös sellaiset kasvikset, joita muuten vähän karsastaa, sekalaisena soseena kaikki maistuu hyvältä. Nesteeksi kasvislientä ja/tai kaura/soijakermaa ja lisämausteita (paprika, pippurit, yrtit, inkivääri) maun mukaan.

    ReplyDelete
  3. Kaapista löytyneistä:

    http://muistikirja14a4.blogspot.com/2009/08/vahan-kaikkea-mita-kaapista-loytyy.html

    http://muistikirja14a4.blogspot.com/2009/06/puuhapaiva.html

    Curryja nämäkin. Voisin kirjoitella jonkin ei-curryn lähipäivinä. Jos muistan.

    ReplyDelete
  4. Satu: Kirjoita ihmeessä omasi jos keksit!

    Tiivi: Kiitos ihanan kuuloisesta reseptistä, täytyypä kokeilla heti huomenna!

    Hanna: Kiitos linkeistä! Olisin katsellut kyllä käsiini nuo vaikkapa ihan otsikon tms. perusteella blogistasi, tämä tiedoksi muillekin jotka miettivät vinkkaavansa minua! Laitan linkkejä tämän päivän aikana, kunhan talo ensin puhdistuu! :)

    ReplyDelete
  5. Kiva idea! Täytyy ihan miettiä josko jonkun voisi kirjoittaa ylös, olen kamalan huono improvisoimaan mitään ruokaa...Jotain jos yritän joskus kaapista rääpiä niin kuitenkin sitten puuttuu tärkeä ainesosa ja täytyy mennä kauppaan.

    ReplyDelete
  6. Kiitos, taidan huomenna kokeilla tätä. Meilläkin kiertää sama ruokalista ja vaihtelu on tervetullutta. odotan kesälomaa, sitten alkavat ruokaviikot!

    ReplyDelete
  7. Riikka: Se tuossa mun linkkilistassa juuri olikin ideana, että koska itselläni tuppaa käymään juuri samalla tavalla kuin sulla, niin tuolta vois selailla sitten, että oisko mitään minkä pystyis kaapista löytyvillä tekemään! :) Toivottavasti lähdet mukaan!

    Anjuska: Suosittelen! Meillä tätä syöneet on yleensä pyytäneet mukaan ohjeen, koska nuo raaka-aineet on yksinkertaisia, sellaisia mitä kaapista yleensä löytyy ja silti ruoasta tulee yllättävän hyvää. Kyllä se lomakin sieltä jo kohta koittaa, toukokuullahan tässä kohta mennään!

    ReplyDelete
  8. Haa, mulla on samanlaiset kupit kuin nuo oranssikukkaiset tuolla takana!

    Pinaattikeitto on meidän 'mitä kaapista löytyy' -ruoka. Ja riisipuuro. :)

    ReplyDelete
  9. Ilona, mulla on noita harmikseni vaan kolme, perin siskolta joka kyllästyi niihin. :) Meilläkin syödään usein uunissa tehtyä riisipuuroa, se on niin hyvää!

    ReplyDelete

Post a Comment